חבל גלישה איכותי
ראשית כדאי לקנות חבל באיכות טובה כאשר 2 הפרמטרים החשובים ביותר לחבל איכותי הם עמידות לשחיקה ושמירה על רכות ועבודה נוחה. לא מעט חבלים המצויים בשוק הם באיכות נמוכה מבחינת פרמטרים של עמידות לשחיקה ורכות עבודה והתוצאה של כך היא שהם נפסלים לאחר תקופה קצרה של שימוש ולעתים אף לאחר הגלישה הראשונה. ההתבלות של המעטה החיצוני מובילה לפסילה והדבר מוביל מעבר לצורך לבצע החלפה ולקנות ציוד טיפוס חדש גם לאכזבה.
חבל סנפלינג צריך להיות נוח לשימוש
במקרים נוספים, גם אם החבל לא נפסל, אך הוא התקשה, יהיה זה בלתי אפשרי להשתמש בו. במקרה זה החבל אינו נוח לשימוש ועבור הקונה הוא הופך להיות מעמסה המחייבת רכישת חבל טיפוס חדש ואיכותי, חבל אשר ישמש אותו לטיפוס או חבל עבודה. רכישת ציוד גלישה וטיפוס באון ליין
סוגי חבלים – התאמה בין קניית החבל לבין השימוש
נתון אשר חשוב מאד להתחשב בו הוא השימוש של החבל. במקרה של פעילות גלישה וסנפלינג חשוב מאד להפריד את חבל הגלישה מחבל האבטחה ולא לקנות את אותו הקוטר. באופן כללי, עבור פעילות הגלישה, יש להעדיף חבל בקוטר גבוה (10.5 מ”מ או 11 מ”מ) וזאת כדי שיעניק אחיזה טובה ביד ושבירה של משקל הגולש בעזרת החיכוך שיוצר המכשיר במגע עם אביזר החיכוך.
בחירה של חבל בקוטר נמוך עלולה לגרום לנו “לעוף” על החבל, מה שיכול להוביל לכוויות בידיים. לעומת זאת, בקניית חבל אבטחה יש להעדיף חבל עם קוטר נמוך (9 מ”מ עד 10 מ”מ) וזאת כדי שיזרום בקלות בתוך מכשיר האבטחה.
חבל לפעילות אתגר בשטח
היתרון של בחירת חבל אבטחה שהוא בקוטר נמוך יבוא לידי ביטוי גם לצורך הרמתו כדי לאבטח גולש נוסף. ברגע שקוטר החבל נמוך, גם משקלו נמוך יותר ונדרש פחות מאמץ כדי להרימו. הדבר משמעותי יותר כאשר המפלים גבוהים כמו במקרה של נחל תמרים ונחל טור המצויים בצפון מדבר יהודה ובהם אפשר למצוא מפלים בגבהים של 70 או 80 מטרים.
יתרון נוסף שחשוב בבחירת חבלי טיפוס הוא נפח משקל ועלות חבל האבטחה. ברגע שהחבל בקוטר נמוך יותר, הנפח שלו יהיה מצומצם, הוא יתפוס פחות מקום בתרמיל ומבחינת העלות שלו, במקרה של רכישת ציוד טיפוס, הוא יהיה זול יותר. יתרון נוסף של חבל אבטחה בקוטר נמוך יותר הוא בנושא גולש אחרון. בגולש האחרון כאשר ישנם שני חבלים זהים בקוטר, המראה יכול לבלבל ולגרום למשיכת הצד הלא נכון. לעומת זאת, ברגע שישנם שני חבלים שונים בקוטר, בצבע ובמראה, הסיכוי להתבלבל ולמשוך את הציוד הלא נכון הוא קלוש.
משמעות ההבדלים בין קוטר החבלים עבור גולש אחרון
בסרטון אפשר לראות הסבר מפורט וברור על חבל סנפלינג המתאים עבור גלישה של הגולש האחרון ואיך לבחור נכון את החבל הנכון.
סוגי חבלים – מה צריך לדעת לפני שבוחרים חבל טיפוס
כשבוחרים חבל סנפלינג צריך לשים לב למספר דגשים שיעזרו לנו בסוגי הפעילויות:
נשתמש בחבל בקוטר גבוה לגלישה (11 מ”מ או 10.5 ) כדי שהחבל יצור לנו חיכוך מספק במכשיר החיכוך שלנו ולא נשרוף את היד כתוצאה מחיכוך נמוך מאוד שנותנים חבלים בקוטר נמוך מ 10 מ”מ לעומת זאת באבטחה נעדיף חבל בקוטר נמוך יותר אפשר לרדת אפילו לקוטר של 9.5 מ”מ בחבל אבטחה וכך נרוויח חבל קל משקל שיהיה קל להרימו לאבטוח נוסף, נפח נמוך יותר בתיק וזרימה חלקה במכשיר החיכוך יתרון נוסף כאשר יש לנו חבלים בקטרים שונים שהם גם שונים חזותית יהיה לנו קל יותר להבדיל בין החבלים בגולש אחרון והסבירות שנתבלבל וננסה למשוך את הצד הלא נכון יורדת משמעותית .
אורך: מומלץ לרכוש חבלים באורך שייתן לכם מענה לכמה שיותר אתרים.
בד”כ לא כדאי לרכוש חבלים קצרים מ 45 מ’ עדיף לרכוש חבלים באורך של 50 / 60 או הכי טוב 80 מ’ כמובן ×2
בנוסף שני חבלים נפרדים (80 × 2 לדוגמא ) עדיפים מאוד על חבל אחד באורך 160 מ’.
החסרונות של שימוש בחבל גלישה אחד ארוך
החסרונות על שימוש בחבל אחד ארוך מאוד גדולים מהיתרון של אפשרות שימוש בחבל למפלי ענק.
1. חבל ארוך הוא כבד מאוד ולא ניתן לחלוקה ל 2 מטיילים
2. החבל מסורבל מאוד ויוצר קושי רב בבניית עמדה בפרט במפלים נמוכים
3. החבל יכול להיפסל בנקודה מאוד לא רצויה ולהפוך מ חתיכה אחת של 160 ל 120+40
מגוון חבלים לטיפוס, גלישה ועבודה בגובה
חבלים אישיים נותנים לנו היתרונות הבאים:
כאשר יש לנו שני חבלים נפרדים סביר להניח שאם תהיה פסילה היא לא תשנה מהותית את אורכי החבלים היות וכמעט תמיד פסילה נגרמת בשפת מצוק נמוך לקצה החבל כך שבמידה ותהיה פסילה חבל 80 יהפוך ל 75. לא נורא! מומלץ בערכה שני חבלים אישיים באורך של 15 מ או לפחות 10 מ × 2
חבלים אישיים באורך הנמוך מ 6 מ אינם יעילים עדיף חבל בודד של 10 מ מאשר 2 של 5
- שימוש בחבל אישי מקרב לנו את העיגון לשפת המצוק ובמקרה של פסילה אורך החבל שירד לנו מהחבל הראשי הופך לזניח.
- במפלים קטנים לא נצטרך לפרוס את החבלים הגדולים אלא נוכל להשתמש בחבלים הקצרים מה שיאפשר לנו התקדמות יעילה ומהירה בנחל.
- אם נדרש לבצע פתרון תקלה בעזרת יתרון מכני (יתרון הרמה או רווח כח) כמובן שחבל 5 או 6 מ אינו יעיל כלל אך חבל 15 מ יעיל ביותר למטרה זו .
אז איך נבחר את החבל הרצוי?
אם נסכם את הכל, סוג חבל הטיפוס שתבחר יהיה תלוי בסוג הסנפלינג שתעשה. למשל, אם תעשו סנפלינג ממצוק גבוה, תזדקקו לחבל ארוך ועבה יותר. אם תעשו סנפלינג ממקום נמוך יותר אז , תוכלו להשתמש בחבל קצר ודק יותר.
בבחירת חבל טיפוס, חשוב לקחת בחשבון את הגורמים הבאים:
- אורך: אורך החבל יהיה תלוי בגובה המצוק או משטח תלול אחר ממנו תבצעו את הפעילות.
- קוטר: קוטר החבל ישפיע על חוזקו וגמישותו. חבל עבה יותר יהיה חזק יותר, אבל הוא גם יהיה פחות גמיש.
- חומר: חומר החבל ישפיע על משקלו ועמידותו. חבלי ניילון הם הסוג הנפוץ ביותר של חבל טיפוס. הם קלים ועמידים. חבלי פוליאסטר חזקים יותר מחבלי ניילון, אך הם גם כבדים יותר.
- משקל: משקל החבל ישפיע על מידת הקלות שלו לנשיאה ולשימוש. חבל קל יותר יהיה קל יותר לנשיאה, אבל ייתכן שהוא לא יהיה חזק כמו חבל כבד יותר.
מבולבלים? בטיולי אקסטרים שאנו מציעים כל הציוד עלינו!! ובכל מקרה אנחנו כאן! תרגישו חופשי להתייעץ עם מומחים בעבודות בגובה ופעילויות אקסטרים.
מקום מקצועי לרכישת ציוד טיפוס
חנות חבלים – המקום הנכון לרכוש בו ציוד טיפוס מכל סוג, לרבות חבלים וחבלי עבודה בגובה, הוא מקום המתמחה בתחום הסנפלינג. מקום אשר מחזיק רק בציוד ברמה גבוהה ויכול להציע לך חבל אשר ישמש אותך לאורך זמן. נוסף על כל אלה, למקצועיות ולידע יש חשיבות רבה ועלייך להתייעץ בכל שאלה.
חברת אשדות מעמידה לרשותך מעל ל-20 שנות ניסיון בתחום הגלישה, מחזיקה בציוד מקצועי ותשמח לעמוד לרשותך בבחירת הציוד המתאים עבורך.